21 561 ember rá a bizonyíték: így változik a bél egészsége a különböző étrendek miatt
Amerikai kutatók óriási adatkészleten vizsgálták meg, miként alakul a bél mikrobioma, ha különböző módon táplálkozik az ember.
Amerikai kutatók óriási adatkészleten vizsgálták meg, miként alakul a bél mikrobioma, ha különböző módon táplálkozik az ember.
Miért és hogyan érdemes belevágni a növényi alapú táplálkozásba? Hol vannak a buktatók, kinek, miért érheti meg? Nem akarjuk levenni a húst senki tányérjáról, de megmutatjuk mivel jár ha úgy dönt, rá sem teszi. Ki más tudná hitelesebben bemutatni ennek folyamatát mint két korábban húst hússal evő ember?
Egy alapos vizsgálatban mérték össze a különböző étrendek környezeti hatásait az Oxfordi Egyetem kutatói, az eredményekből pedig több érdekesség is kiderült.
A pozitív gondolkodás, az egészséges életmód és a vegetarianizmus témái is bekerültek az Asterix képregénysorozat idén megjelenő, 40. kötetébe.
A kormány húspárti propagandája is fűti a magyarok idegenkedését az egészséges, zöldtechnológiával készülő húskészítményektől. De az áruk sem teszi vonzóbbá ezeket.
A krokodil a beszámolók szerint nagyon békés és barátságos volt, sohasem fordult elő, hogy megtámadott volna valakit. Két évvel ezelőtt viszont a lépcsőkön felmászva a templom szentélyébe is bejutott, de akkor sem okozott semmi kárt, csak az istenségnek felajánlott ételt ette meg, ami főtt rizsből és pálmacukorból állt.
A kutatók szerint nem a táplálékbevitel miatt több a depressziós a vegetáriánusok körében, mint a húsevőkében.
Miután a hús- és tejipar felelős a mezőgazdasági üvegházhatásúgáz-kibocsátás 15-20 százalékáért, evidenciának tűnik, hogy nem csupán az egészségre, hanem a környezetre is jó hatással lehet a növényi alapú táplálkozás. De hogyan vehetők rá a húsimádók, hogy változtassanak preferenciájukon?
Különös szabályt hoztak India öt és fél milliós városában, Ahmedabadban. A nem vegetáriánus ételeket nem lehet többek között iskolák 100 méteres körzetében árulni.
A filmsztár és volt politikus a glasgow-i klímacsúcs előtt próbált hatni az emberek lelkiismeretére.
Reneszánszukat élik a szakácskönyvek, és egyre több járja körbe kifejezetten a fenntarthatóbb étkezés és főzés kérdését. Kocsis Dórának idén augusztus végén jelent meg a Zero Waste Konyha című könyve, amely nem is pusztán egy vaskos receptgyűjtemény, de egy komoly tudományos kutatással alátámasztott munka. A szerző neve ismerős lehet a fenntartható életmód követőinek: a férjével, Német Edvárddal közösen indított Talpalatnyi Történetek című bloggal ismerte meg őket a nagyközönség, ahol azt mutatták be, hogyan termelhetjük utazásaink során a lehető legkevesebb hulladékot. Kocsis Dórával beszélgettünk.