Az elképzelés a klímaváltozás miatt született, hiszen egyre zsugorodik a kávéültetvények területe.
Megnehezíti az éghajlatváltozás a jó kávé termesztését, azonban Finnországban mintha már meg is találták volna a megoldást: növényi sejtekből, bioreaktorban próbálkoznak kávétermesztéssel – írta meg a fastcompany.com.
Az elképzelés a laboratóriumban kifejlesztett ételek készítési modelljét veszi alapul: a kávé növényi sejtjeit laborban tenyésztették, majd tápközeggel töltött bioreaktorokba helyezték, hogy ott növekedhessenek. Kávét laborban nevelni azonban könnyebb, mint húst, hiszen a növényi sejtkultúrák sokkal kevésbé bonyolultak, mint az állati sejtek.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.

„Egy jó baristának nemcsak jó kávét kell készíteni”
Index: Budapesten kávézgatott szombat este Arnold Schwarzenegger
Egyre furcsább az egész történet, ami az Európai Parlamentben megesett Magyar Péterrel: eddig még csak példa sem volt ilyesmire
Az ügy miatt EP-vizsgálat várható, az sem kizárt, hogy valaki belenyúlt az Európai Parlament informatikai rendszerébe.