Az egyik vezető élelmiszeripari cég egy izraeli startuppal áll össze, hogy laboratóriumban előállított húsokkal rukkolhassanak elő.
A Nestlé egy sejtkultúrákból laboratóriumban húst előállító izraeli startuppal dolgozik együtt – számolt be a Business Insider a hírről.
A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata új partnerségek felé nyit, és nem szeretne lemaradni a növényi alapú, húshelyettesítő termékek, valamint a laborban előállított műhúsok globális piacán. A Nestlé-műhúson a Future Meat Technologies nevű céggel fognak együtt dolgozni.
A cég környezetbarát termékeket szeretne kínálni, ezért a laboratóriumban előállított húst növényi összetevőkkel ötvöznék, valamint fermentációval és 3D nyomtatással is kísérleteznek. A Garden Gourmet márkanév alatt már számos, növényi alapú terméket dobtak piacra.
A cég a műhúsokat 2022 végén, az Egyesült Államokban akarja piacra dobni, de még várják, hogy a jogszabályok ezt lehetővé tegyék.
Egyelőre 100 gramm laboratóriumban növesztett csirkehús 4 dollárra jön ki, ezt a jövő év végére 2 dollárra szeretné kihozni a vállalat.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.

Az energián áll vagy bukik, környezetbarátabb-e a laboratóriumban növesztett hús
Visszakoznak a tudósok: lehet, hogy mégsem jó ötlet a laborhús
Egyre furcsább az egész történet, ami az Európai Parlamentben megesett Magyar Péterrel: eddig még csak példa sem volt ilyesmire
Az ügy miatt EP-vizsgálat várható, az sem kizárt, hogy valaki belenyúlt az Európai Parlament informatikai rendszerébe.