Az étterem rajongói búcsút mondhatnak a sült kacsának vagy a disznóhólyagnak.
Csak húsmentes ételeket fog kínálni a jövőben a három Michelin-csillagos Eleven Madison Park – írja a CNN.
"Örömmel jelentem be, hogy úgy döntöttünk, hogy nem használunk semmilyen állati terméket, minden étel zöldségből készül majd" – közölte Daniel Humm séf és tulajdonos.
A világ legjobbjai között emlegetett New York-i étterem a jövő hónapban nyit újra, de számos híres fogását, például a jégcsapretekkel és szilvával készült sült kacsát vagy a disznóhólyagba töltött zellergumót sem kínálja már vendégeinek.
A CNN megjegyzi, hogy az étterem lépése illeszkedik a trendekbe, és mivel az elmúlt években az Eleven Madison Park alapvetően meghatározta a modern gasztronómia irányvonalát, vélhetően más éttermek is elmozdulnak a vegetáriánus kínálat felé.
Humm szerint a húsalapú ételek fogyasztásával közvetve ártunk a környezetünknek, és távolabb kerülünk a fenntartható fejlődéstől. A séf szerint nem is a vegetáriánus, hanem a vegán, azaz a még az állati eredetű (pl. tej, tojás stb.) ételeket is nélkülöző táplálkozásé a jövő.
Humm elismerte, hogy nagy kockázatot vállalnak ezzel a lépéssel, de szerinte a jövő igazolni fogja a szándékaikat.
"Az éttermi élmény többről szól, mint ami a tányéron van" – mondta.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.

A McDonald’s is beállt a sorba: jövőre jön a húsmentes hamburger
Húsmentes álom vagy rémálom? A hvg.hu nagy vegánburger tesztje
Egyre furcsább az egész történet, ami az Európai Parlamentben megesett Magyar Péterrel: eddig még csak példa sem volt ilyesmire
Az ügy miatt EP-vizsgálat várható, az sem kizárt, hogy valaki belenyúlt az Európai Parlament informatikai rendszerébe.