A Tudatos Vásárlók Egyesülete már korábban is foglalkozott az egészségtelen fűszernek tartott só kérdéseivel, most...
A Tudatos Vásárlók Egyesülete már korábban is foglalkozott az egészségtelen fűszernek tartott só kérdéseivel, most azonban még több kérdésre választ kaphatunk. Megtudhatjuk, hogy a legjobb választás a finomítatlan bányászott só vagy kősó, valamint a tengeri só, de a só fajtája gyakran nincs világosan feltüntetve a csomagoláson található címkén. Ha megnézzük az összetevők listáját, és ott csak a nátrium-klorid szerepel, biztosak lehetünk benne, hogy az úgynevezett „egészséges", természetes sónk is ugyanúgy finomított, mint a szokványos só.

Mégis mit tehetünk azért, hogy csökkentsük a bevitt só mennyiségét? Mire figyeljünk a megfelelő só választásánál? Mennyi nátriumot viszünk be félkész, vagy éttermi ételekkel szervezetünkbe? Minderre választ kap a Tudatos Vásárlók Egyesülete oldalán, kattintson!
