Plázs travelline.hu 2010. november. 15. 07:45

A Costes újra tarolt: Budapest legjobb étterme lett

A három szakácssapka két Michelin-csillagnak felel meg, de Gerendai mindezt a "túlzott bizalom" jelének...

 

Stiller Ákos

 

Stiller Ákos

 

A három szakácssapka két Michelin-csillagnak felel meg, de Gerendai mindezt a "túlzott bizalom" jelének tekinti, hiszen csupán abban reménykedett, hogy bekerülnek a kalauzba. Szavai szerint az elismerés jóleső érzéssel töltötte el, egyszersmind meglepetést váltott ki belőle. Felhívta a figyelmet arra is, hogy több magyar étterem kapott 15-16 pontot - a Fausto's és az Onyx 16-16 pontot, az Arcade, a Bábel Delicate és a Pierrot 15-15 pontot -, ami egy Michelin-csillagnak számít. A Gault Millau gasztronómiai kalauz a Michelin Guide vetélytársa. Henri Gault francia étteremkritikus és Christian Millau író alapította 1965-ben. Rendkívül szigorúan bírálja el az éttermeket, 10 pont alá jó étterem nem mehet. Legföljebb 20 pont adható, de már a 17-18 pont is a legmagasabb szintű minőséget, kreativitást és ételkészítést jelenti.