2008. október. 09. 12:27
hvg.hu
Utolsó frissítés: 2008. október. 09. 12:48
Plázs
Koleszterin: meddig jó, és mikortól kártékony?
Csökkentett koleszterintartalmú. Ha e két bűvös szó olvasható valamely élelmiszer csomagolásán, szinte biztos, hogy kelendő lesz a termék. De mi is a koleszterin, amitől annyira félünk? Valóban olyan kártékony, mint amennyire hisszük? Kell-e – és ha igen, milyen módon – védekezni ellene? A kérdéseket szakértő segít megválaszolni.
A koleszterint emlegetve kétféle jelzőt használunk: jó és rossz. De mikor és hogyan dől el, hogy a molekulánk melyik csoportba fog tartozni? Ez egy érdekes folyamat.
A teljes cikket elolvashatja a HVG Online új egészségportálján.

Plázs
MTI
2008. március. 05. 16:05
Magas koleszterinszint: minden második ember érintett
Plázs
OTS-Hírvonal
2008. március. 18. 18:11
Tények és tévhitek a koleszterinről
Plázs
MTI
2008. január. 10. 12:00
Nemcsak a koleszterin, a rák esélye is csökken
Plázs
MTI
2008. július. 01. 17:39