A "Restaurant and Bar design Awards" azaz az Étterem és Bár Design Díjak versenye két éves múltra tekinthet vissza.
A "Restaurant and Bar design Awards" azaz az Étterem és Bár Design Díjak versenye két éves múltra tekinthet vissza. Idén a nevezések 38 országból érkeztek, zsüri a szakma legjobbjaiból - belsőépítészekből, designerekből - áll.
Az összesített első helyet az étterem kategóriában egy londoni étterem vitte el. A Galvin La Chapelle a Park Lane-en található, a Hilton Hotel 28. emeletén. A design terveket a designLSM készítette.






A bár kategóriában az összesített első helyet a "TheTote" (India) nyerte. A tervező a londoni Serie Architects volt.





A különböző kategóriák győztesei:
Független Étterem: Galvin La Chapelle (London), designLSM
Étterem lánc tagjaként: Canteen (London), In-House Design
Független Bár vagy Club: theCUT (Newcastle), Julian Taylor Design Associates
Bár vagy Club lánc tagjaként: Bangalore Express Bar (London), Outline
Restaurant, Bar or Club in another space: Urban Reef (Boscombe), Macaulay Sinclair
Étterem vagy Bár szállodában: Elliot's (Edinburgh), Ian Springford Architects
Café vagy Gyorsétterem: Outsider Tart (London), David Lesniak
Arculat & Webdesign: The Draft House (London), Studio Frith
Világítás: Sound (Thailand), Inverse Lighting
Nemzetközi Étterem: Pio Pio (New York), Sebastian Mariscal Studio
Nemzetközi Bár: TheTote (India), Serie Architects
Egyre jobban megérheti inkább eltárolni a napelemmel megtermelt áramot
Rövid távon jó módszer a szolgáltatói hálózatos adok-kapok, de hamarosan a tárolásos módszerrel is érdemes lesz megbarátkoznia a napelemeseknek, hiába drágább a tároló egység előállítása és karbantartása.
