2013. november. 07. 19:21 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. november. 07. 19:20 Gasztro

Óriáslárvák a konyhában - recept

Az európai közegben túlfut az extremitás végső határán, Ausztráliában viszont egyre elfogadottabb fogás a hatalmas Witchetty lárva, melyet több módon is fogyaszthatunk.

Akár tíz centiméteresre is megnő az Ausztráliában őshonos Witchetty lárva, mely egyre közkedveltebb fogás a kontinens őslakosok lakta területein. A hatalmas, fehér színű lárvák különlegessége, hogy akár nyersen, gyakorlatilag élve is fogyaszthatók, mely esetben ízük leginkább a manduláéhoz hasonlít. Azoknak akiknek a gyomra esetleg hevesen tiltakozik a gigantikus rovarok halálra rágása ellen, adott egy reformkonyha jellegű recept, mely gyakorlatilag bárhol, pillanatok alatt elkészíthető.

A Witchetty lárva példányai serpenyőben, nyílt láng felett percek alatt átsülnek, belsejük a főtt tojás sárgájához hasonló állagot és színt ölt, míg kívül a sült csirke ropogós bőrére emlékeztetve pörkölődnek.