2007. május. 23. 10:22
Gőgh Csilla
Utolsó frissítés: 2007. május. 23. 10:24
Gasztro
Szerepzavar a Váci utcában: Cafe Pataya
Nincs abban semmi kivetnivaló, ha egy étterem a turistákból akar megélni. Főleg, ha a Váci utcában működik. Mindenféle kapható, a kérdés csak az, meg tudjuk-e fizetni, s megéri-e.
© Gőgh Csilla |
Ezeket leszámítva észre sem vennénk, hogy a Pataya-ban járunk. Főleg mostanság. Mivel nyáron az élet színtere a terasz, nem csoda, hogy az amúgy hangulatosnak mondható belső rész kong az ürességtől. Ezt a részt kizárólag a pincérlányok látogatják, de ők is csak ritkán, mert a felszolgálás mellett bizonyára a vendégcsalogatás és -leszólítás is a munkakörükhöz tartozik. Igaz, ezt sem bízzák csak rájuk, mert a terasz szélén hatalmas "megállítótáblán” jól fotózott, étvágygerjesztő magyaros ételek sorakoznak - ám arra figyelhettek volna a dizájnerek, hogy a képek aljáról a dátumot eltüntessék. Az étlapon is ugyanezeket a fotókat találjuk - már ha egyáltalán eljutunk odáig, hogy ebédelnénk, vacsoráznánk egy olyan helyen, ahol egy presszókávéért 460 forintot kérnek el. Még akkor is, ha ebben az esetben kitűnő minőségről van szó. De hát errefelé a többi éttermes is ezt teszi… Ha csak a sétálórész varázsa miatt ülünk be, jól elvagyunk. Forgalmas sétálóutca, felkapott, elegáns környék, népszerű a hozzánk látogató turisták körében. Az európai normákhoz egyelőre leginkább áraival közelít.
Életeltárlat:
Az előételek között a gulyásleves és a halászlé bizonyára kedvelt a turisták körében - de ők vagy mi rendelünk egy tengertől távoli helyen, a flaszteron chilis, óriás garnélanyársat? A tonhalsaláta törmelékes tonhalból 1800 forintért kicsit túlzás. A frissensültek és a főételek nagy választéka zavarba ejtő színességet, egyben összevisszaságot mutat. A minimum, hogy hezitálunk a marhapörkölt és a kapros mártásos lazacfilé között. Az elmaradhatatlan kedvenc magyar energiabombák, mint a somlói galuska és a Gundel-palacsinta, természetesen itt is kipipálandók.
Jellemzők:
© Gőgh Csilla
Egy fő átlagfogyasztása itallal kb.: 8000-9000 ft.
Egy presszókávé ára: 460 Ft.
Hangulat: nyári kiülős, laza
Konyha: főleg magyar, de nemzetközi ízek is megtalálhatók
HVG tetszési index (max. 10X): XX
Étterem: X Bár: Egyéb:
Bankkártyák elfogadása: minden
Elérhetőség:
Cím: Budapest, V. ker. Váci utca 65.
Tel.: 06-1-235-05-55
Nyitva: 10-22 óráig

Gasztro
Gőgh Csilla
2007. március. 22. 14:46
Cheho: bevetés előtti hangulatalapozó
Gasztro
Gőgh Csilla
2007. március. 28. 11:50
Uszályétterem a Dunán
Gasztro
Gőgh Csilla
2007. április. 19. 16:08
Mentaterasz inkognitóban
Gasztro
Gőgh Csilla
2007. május. 17. 16:40
Minden időben Tisza cipőben szürcsöljük a Meggy Márkát
Gasztro
Gőgh Csilla
2007. március. 22. 09:00
Articsóka: ahol a csokigombóc receptjét titkosították
Gasztro
Kovács Gábor
2007. március. 21. 12:24
Haxen Király Sörház-Étterem
Gasztro
Gőgh Csilla
2007. április. 04. 08:50