A Ferrero ősszel dobja piacra Európában a teljes mértékben növényi alapú, tehéntej nélkül készült mogyorókrémet.
A Ferrero bejelentette, hogy idén ősszel megérkezik az európai boltokba a növényi alapú Nutella. A tehéntej nélkül készült változat az ígéret szerint ugyanazt az ízélményt adja, mint az eredeti.
A vegán Nutellában a tejet olyan összetevőkkel helyettesítik, mint a csicseriborsó és a rizsszirup, emellett persze elengedhetetlen összetevőként megtalálható benne a pörkölt mogyoró és a kakaó. Az új termék 350 grammos, újrahasznosítható, zöld tetővel ellátott üvegben kerül forgalomba.
Első körben többek között Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Belgiumban lesz kapható, de a Ferrero szóvivője szerint a jövőben több országban is forgalmazzák majd.
Az 1964-ben alapított Nutella idén ünnepelte fennállásának a hatvanadik évfordulóját.