Két program között gyorsan hurkázott egyet Navracsics Tibor
A miniszter Tapolcán ebédelt egy jót.
A miniszter Tapolcán ebédelt egy jót.
Egy termetes kolbász elfogyasztásával indult neki a pénteki napnak Bajnai Gordon Salgótarjánban.
Élő húsként nyers húsok között sült húsokat eszünk. De miért is olyan jó napindítóként a hentesnél bedobni egy véres hurkát? Elmerültünk a budapesti lacikonyha-rengetegben, hogy közelebb kerüljünk a gasztrokánonból kilógó hentesezés varázsának megértéséhez. Képriport antiböjtölőknek.
A cél, hogy eljöjjön végre a Kánaán, ahol szabadon fröccsen a kolbászzsír – a mottó erős, de vannak olyan elvetemült húsimádók, akik száz százalékig magukénak érzik. De miért is olyan jó napindítóként a hentesnél bedobni egy véres hurkát? Elmerültünk a budapesti lacikonyha-rengetegben, hogy közelebb kerüljünk a gasztrokánonból kilógó hentesezés varázsának megértéséhez. Teszt antiböjtölőknek.
Minden a hurkáról szól szombaton Szennán, ahol immár hetedik alkalommal versengenek a helyi és a környező települések, valamint az ország távolabbi részéről érkező csapatok, hogy hagyományos és különleges ízesítésű hurkáikkal elnyerjék a zsűri és a szervezők várakozása szerint mintegy kétezer vendég tetszését.
Csak egyszer volt Budán kutyavásár. Hogy hány hentes fesztivál lesz? Még nem tudni. De az első most van. Ezen a hét végén komoly disznólkodás folyik a Millenárison.
Negyedik alkalommal kerül sor a Kézműves Magyar Ízek Vásárára a Millenáris B épületében. A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel idén november 16-18. között a rendezvényen kiemelt szerepet kap a hurka, a kolbász és az újbor.
Grillen, serpenyőben, sütőben, egyben vagy szeletben, hidegen vagy melegen, füstölve, nyersen vagy főzve a tarja öreg hentesek, ifjú ragadozók és köztes hódolók szerint a legszaftosabb hús.