Elhunyt Francesco Rivella, aki ott volt a Nutella, a TicTac, a Kinder és a Ferrero Rocher születésénél is
Michele Ferrero egykori jobbkeze 97 éves volt.
Michele Ferrero egykori jobbkeze 97 éves volt.
Itálián párszor átgyalogolt a történelem, és még ha nem is feltétlenül ez jut először eszünkbe, ennek a több évszázados felfordulásnak lett egy igen pozitív hozadéka: a Nutella. Hogyan született meg a világ kedvenc mogyorókrémje a világtörténelem viharai közt – és hogyan az én konyhámban?
A Nutella gyártója bejelentette, hogy belép a fagylaltpiacra, és komoly ambíciói vannak.
Egy üveg Nutellában visszaköszön a történelem, a leleményesség és a kreativitás, így a mai születésnapján visszatekintünk azokra a fordulatokra, amelyeknek a háztartások sztárját köszönhetjük.
A világ kedvenc krémje elég kilométer-igényes. Egyes alapanyagai a származási helyükről a fél bolygón át utazva kerülnek a Ferrero gyáraiba, és összelegózásuk után is több autópálya-matricába kerül, míg a végeredmény a kenyerünkön köt ki. Globális gyártási láncokról szóló sorozatunk második része a Nutellára fókuszál.
Arra vállalkoztunk, hogy végigkóstoljuk a Nutellát és a világhírű krém utánzatait. Vakteszten 11 mogyorókrémet próbáltunk ki – alapvetően olyan termékeket, amelyek gyártói a Ferrero receptjét követik. Vajon az igazit kedveltük a legjobban? Vajon rájöttünk, melyik az igazi?
A Berry Callebaut gyárába került adalékanyag volt szennyezett. A vállalkozás saját vizsgálatai is igazolták, hogy a Magyarországról kiszállított tétel szennyezett volt, ezért leállította a lecitin gyártását.
Tisztítás, karbantartás, minőségellenőrzés után ideiglenesen újraindulhat a termelés abban a Ferrero-gyárban, ahonnan szalmonellával fertőzött Kinder csokoládék kerültek a világpiacra.
Tizenhat országban több mint 300-an többnyire 10 év alatti gyerekek, betegedtek meg azoktól a Kinder csokoládéktól, amiket még az év elején kellett visszahívnia a Ferrerónak. A szakemberek két multirezisztens szalmonella-törzset azonosítottak, amik 60 millió dolláros veszteséget okoztak a gyártónak.
Leállt a Ferrero belga gyára is.
Az olasz cég munkatársai átlagosan bruttó 2100 eurós bónuszhoz jutnak a pandémia alatt is.
A kis Gerhard Lang biztos nem hitte volna, hogy kedvenc szokása még egy londoni luxusáruházat is megihlet 150 évvel később. Pedig az adventi naptárat részben az ő türelmetlenségének köszönhetjük. De hogyan került bele csokoládé?